Stručni seminar za vježbenike

U organizaciji Udruge odvjetničkih vježbenika pri HOK-u održan je u Medulinu 10. i 11. svibnja 2008. stručni seminar o sportskom pravu (pravni problem preoblikovanja sportskih udruga u društva prema Zakonu o sportu) i kritički osvrt na pisanje statuta trgovačkog društva. Gost predavač bio je mr. sc. Marko Ivkošić, stalni predavač na Pravnom fakultetu u Splitu. Prvi dio predavanja bio je zanimljiv pogotovo zbog toga što se mali broj vježbenika do sada imao prilike susresti s pitanjima sportskog prava, a koje ćemo također morati uskalditi sa zakonodavstvom EU.
Drugi dio predavanja o pisanju statuta trgovačkog društva ponudio je vježbenicima korisna rješenja u tom području. Nakon seminara odvjetnički su se vježbenici uz glazbu ugodno družili i zabavljali u velikoj sali hotela Arcus.
Seminar u Medulinu prvi je stručni seminar koji je Udruga odvjetničkih vježbenika samostalno organizirala radi dodatne edukacije svojih članova, a i prvi je korak u projektu osiguranja stručnog usavršavanja predviđenog tijekom obavljanja odvjetničke vježbe. Ovim projektom Udruga odvjetničkih vježbenika priklonila se stavu HOK-a prema kojem je vidljiva potreba konstantnog usavršavanja i specijalizacije odvjetnika, što HOK osigurava organizacijom seminara ali i osnivanjem Odvjetničke akademije. Uzimajući u obzir interes i dobar odaziv odvjetničkih vježbenika na ovaj seminar, sigurni smo kako će se organizacija ovakvih edukativnih sadržaja nastaviti i u budućnosti. Prije povratka u Zagreb, Slavonski Brod, Osijek, Rijeku i druge gradove vježbenici su posjetili znamenitosti Pule, a oni najambiciozniji su uz Arenu, rimski forum, Augustov hram i slavoluk sergejevaca uspjeli posjetiti i poznati Arehološki muzej Istre, Povijesni muzej Istre kao i Franjevački samostan.