Obavijesti OZ Splitsko-dalmatinske županije

Pravila i Poslovnik Odvjetničkog zbora Splistko-dalmatinske županije

U prilogu se nalaze Pravila i Poslovnik Odvjetničkog zbora Splitsko-dalmatinske županije usvojena na Skupštini zbora 12.5. i odobrena na Upravnom odboru Hrvatske odvjetničke komore 20.5.2017.

Predavanje: "Stvano i zemljišnoknjižno pravo u sudskoj praksi"

U organizaciji Odvjetničke akademije HOK i OZ Split održati će se predavanje "Stvarno i zemljišnoknjižno pravo u sudskoj praksi" , 24. travnja 2017.  u 17.00 sati, u prostorijama Odvjetničkog zbora Splitsko-dalmatinske županije, Zrinjsko-Frankopanska 8 u Splitu.

Edukacija namijenjena braniteljima u kaznenim predmetima koji uključuju maloljetnike

Odvjetnička akademija Hrvatske odvjetničke komore i Odvjetnički zbor Splitsko-dalmatinske županije organiziraju edukaciju namijenjenu braniteljima u kaznenim predmetima koji uključuju maloljetnike - pravosuđe prilagođeno djeci. Edukacija će se održati u utorak 7. veljače 2017.

Obavijest Općinskog suda u Splitu i Trgovačkog suda u Splitu

Općinski sud u Splitu uvažio je zamolbu Zbora Splistko-dalmatinske županije da se u razdoblju od 23.12.2016. do 9.1.2017. ne vrši dostava sudskih pismena odvjetnicima, osim u hitnim kaznenim postupcima te odvjetnicima koji će u navednom periodu htjeti predignuti svoje pošiljke u prijemno-otpremnoj pisarnici na osobni zahtjev.

Božićni domjenak Odvjetničkog zbora Splitsko-dalmatinske županije

Božićni domjenak Odvjetničkog zbora Splitsko-dalmatinske županije održati će se u petak, 23.12.2016. s početkom u 13,00 sati u prostorijama Zbora u Splitu, Zrinjsko-Frankopanska 8.

Edukacija u području prevencije pranja novca i financiranja terorizma za 2016.

Odredbom čl. 49. Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma odvjetnici, kao obveznici primjene tog Zakona, dužni su se brinuti o redovitom stručnom osposobljavanju i izobrazbi na području sprječavanja i otkrivanja pranja novca te financiranja terorizma. Stručno osposobljavanje mora se provoditi najmanje jednom godišnje.

Predavanje: "Ustavna tužba i mačelo razmjernosti u praksi EU sudova i praksi Ustavnog suda RH"

U organizaciji Odvjetničke akademije HOK-a i OZ Splita, U  četvrtak, 1. prosinca 2016.g. u 17,00 h, održat će se  predavanje: "USTAVNA TUŽBA I NAČELO RAZMJERNOSTI U PRAKSI EU SUDOVA I PRAKSI USTAVNOG SUDA RH". Predavači su  dr.sc.

Predavanje:"Aktualnosti javne nabave"

U organizaciji Odvjetničke akademije HOK-a i OZ Splita održati će se, u prostorijama OZ Splitsko-dalmatinske županije, Zrinjsko-Frankopanska 8, u Splitu, u utorak, 15. studenog 2016.g. u 16,30 h, predavanje «Aktualnosti javne nabave»

Predavane: "Sudjelovanje djeteta u postupcima o roditeljskoj skrbi"

U organizaciji Odvjetničke  akademije HOK-a i OZ Split, u ponedjeljak, 7. studenog 2016. u 16,00 sati održati će se predavanje o temi: "Sudjelovanje djeteta u postupcima o roditeljskoj skrbi ". Predavači su prof.dr.sc. Aleksandra Korać Graovac  i  doc.dr.sc.

Stranice