Obavijesti

V. Europski dan odvjetnika 24. listopada 2018. u Hrvatskoj odvjetničkoj komori

Hrvatska odvjetnička komora poziva Vas na obilježavanje V. Europskog dana odvjetnika koji će se održati 24. listopada 2018. godine u 17 sati u prostorijama Hrvatske odvjetničke komore, Koturaška 53.

Natječaj za Poslijediplomski specijalistički studij "Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Objavljen je  natječaj za upis kandidata XIII. generacije Poslijediplomskog specijalističkog studija „Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Edukacija "Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Ekonomski fakultet Zagreb i PwC Hrvatska organiziraju od 5. do 9. studenoga 2018.

Međunarodna konferencija o pravu društava i korporativnom upravljanju početkom prosinca na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira 6. i 7. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu «3rd International Conference on European Company Law and Corporate Governance». 

Međunarodna konferencija "Pravna zaštita u javnoj nabavi - 15 godina Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave" 8. i 9. studenoga u Zagrebu

Povodom 15 godina pravne zaštite u javnoj nabavi, Državna komisija organizira Međunarodnu konferenciju: „Pravna zaštita u javnoj nabavi – 15 godina Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave“, koja će se održati u Zagrebu 8. i 9. studenoga 2018. godine. 

Poziv za sudjelovanje na konferenciji Međunarodnog kaznenog suda (ICC)

Međunarodni kazneni sud poziva na konferenciju koja će se održati 26. 10.2018, u Tbilisiju, u Gruziji. Poziv i materijali za prijavu nalaze se u nastavku i prilogu.

European Lawyers Programme 2019. za mlade odvjetnike i odvjetničke vježbenike u Edinburghu

U 2019. godini Škotska odvjetnička komora - Faculty of Advocates (www. advocates.org.uk) i European Lawyer Association (wwww. european-lawyers.org) organiziraju program namijenjen mlađim odvjetnicima u trajanju od 15.4.2019.g. do 28.6.2019.u Edinburghu, u Škotskoj.

Rok za prijavu je do 29.10.2018.g.

Održane XXIII. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika Hrvatske odvjetničke komore

Hrvatska odvjetnička komora već tradicionalno krajem rujna organizira sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika. Ovogodišnje XXIII. Sportske igre održane su od 20. do 23.

Dopis Ministarstva zaštite okoliša i energetike vezano uz izdavanje uvjerenja čl. 358a Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima

Hrvatska odvjetnička komora zaprimila je dopis Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 29. kolovoza 2018. koji u svojoj naravi predstavlja mišljenje da odvjetnici sukladno odredbama čl.

Promjene u načinu prijavljivanja odvjetnika kod predsjednice/zamjenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu

Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu promijenio je način prijavljivanja odvjetnika za sastanke s predsjednicom odnosno zamjenicom predsjednice odjela. Tako će od 1. rujna 2018.

Stranice