Obavijesti

XXV. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika HOK-a u Trogiru

XXV. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika Hrvatske odvjetničke komore održavaju se od 23. do 26. rujna 2021. godine u Trogiru u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i uz suglasnost nadležnog Stožera. Na XXV. Sportskim igrama sudjeluje 250 odvjetnika i vježbenika.

Odvjetnici Ratko Žurić i dr. sc. Tin Matić dobitnici priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić

Prvi puta u deset godina otkako se dodjeljuju nagrade i priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić dobitnici ovih uglednih nagrada za 2019. godinu su dvojica odvjetnika: Ratko Žurić i dr.sc. Tin Matić.

Sastanak i radna večera predsjedništva CCBE-a i predsjednika HOK-a u Trogiru

Predsjedništvo Vijeća odvjetničkih komora Europe – CCBE održalo je sastanak i radnu večeru u Trogiru, na kojoj im se pridružio i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak.  Uz predsjednicu CCBE-a Margarete von Galen na sastanku su bili i neposredni bivši predsjednik CCBE-a Ranko Pelicarić, trojica dopredsjednika James MacGuill,...

Promjene na stranici za prijavu putem NIAS-a

Sustav e-građani je promijenio stranicu za prijavu putem NIAS-a koja se koristi i za e-komunikaciju. U samoj usluzi e-komunikacije nije ništa promijenilo - razlika je samo kod odabira vjerodajnice.

Obavijest o načinu postupanja u slučaju nedostupnosti i grešaka u funkcioniranju sustava e-komunikacije

Hrvatska odvjetnička komora obavještava svoje članove o načinu postupanja u slučaju nedostupnosti i grešaka u funkcioniranju sustava e-komunikacije i to u onim situacijama kada se ne radi o tehničkim poteškoćama nastalim na strani odvjetnika kao vanjskih korisnika sustava i obveznika elektroničke komunikacije.

Odluka o naplati stvarnih troškova za ponovno traženje i izdavanje odvjetničkih i eID iskaznica

Nadležna tijela Hrvatske odvjetničke komore donijela su odluku o naplati stvarnih troškova za ponovno traženje i izdavanje odvjetničkih iskaznica kao i eID iskaznica i to u slučajevima gubitka ili uništenja iskaznica, promjene osobnih podataka i slično. Odluka će se primjenjivati od 1. siječnja 2021. godine.

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu upisuje kandidate specijalističkog studija "Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU"

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta objavila je natječaj za upis kandidata XV. generacije Poslijediplomskog specijalističkog studija „Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU“.

Poveznica za sustav E-ovrha Ministarstva pravosuđa i uprave

Ministarstvo pravosuđa i uprave RH obavijestilo je Hrvatsku odvjetničku komoru da je na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave RH pušten u rad sustav E-ovrha.

Stranice