OBAVIJEST o Seminaru stručnog osposobljavanja kandidata za polaganje pravosudnog ispita u srpnju i kolovozu 2017.

Poštovane kolegice i kolege,

seminaru stručnog osposobljavanja kandidata za polaganje pravosudnog ispita (dalje: seminar) u 2017. godini dužni su nazočiti svi odvjetnički vježbenici upisani u Imenik odvjetničkih vježbenika HOK-a u vremenu od 20. listopada 2015. do 18. listopada 2016. koji nemaju položen pravosudni ispit, niti potvrdu o odslušanom seminaru. Isto tako, ove godine seminaru su dužni nazočiti vježbenici koji su iz opravdanih razloga morali izostati sa zadnjeg roka u 2016. godini.

Odvjetnički vježbenici koji neopravdano ne nazoče seminaru za koji su raspoređeni, gube pravo na besplatan pristup seminaru ubuduće.

Seminar se organizira u dva termina: od 3. do 16. srpnja 2017., te od 21. kolovoza do 3. rujna 2017. Popis s kandidatima dostupan je unutar obavijesti u nastavku.

NAPOMENA:

Ako niste na objavljenom popisu, a upisani ste u Imenik odvjetničkih vježbenika u vremenu od 20. listopada 2015. do 18. listopada 2016., i nemate položen pravosudni ispit niti potvrdu o odslušanom seminaru, molimo Vas da obavijest o tome bez odgode dostavite na email adresu: agnes@hok-cba.hr

Svi odvjetnički vježbenici koji nisu na popisu za pohađanje seminara ove godine, a upisani su u Imenik odvjetničkih vježbenika HOK-a nakon 18. listopada 2016. godine, seminar će pohađati u 2018. godini.

 POTVRDE:

Vježbenici su dužni nazočiti svim predavanjima. S obzirom na zakonom propisanu obvezu pohađanja 150 sati nastave, HOK će potvrdu o pohađanju izdati samo onim vježbenicima koji i odslušaju navedeni broj sati. Oni vježbenici koji ne ispune obvezu pohađanja 150 sati nastave, dužni su u sljedećm terminu, koji im Komora za to odredi, nadoknaditi broj propuštenih sati nastave, nakon čega tek stječu pravo na potvrdu.

 HOTELSKI SMJEŠTAJ:

HOK snosi troškove smještaja odvjetničkih vježbenika koji vježbu obavljaju izvan OZ Zagreb. Smještaj će organizirati HOK, ISKLJUČIVO u dvokrevetnim sobama. Smještaj u jednokrevetnim sobama je moguć, ali tada vježbenik sam nadoplaćuje razliku od 200,00 HRK po noćenju.

 

* Ova obavijest ima informativni karatker. HOK zadržava pravo promjene svih uvjeta održavanja seminara uključujući i promjenu termina. Svi detalji o održavanju seminara objavit će se naknadno na web stranici HOK-a.