Multilateralni program prakse u Njemačkoj u 2017. za mlađe odvjetnike

U 2017. Njemačka zaklada IRZ organizira u suradnji s Njemačkom odvjetničkom komorom i Njemačkim udruženjem odvjetnika multilateralni program prakse namijenjen mlađim odvjetnicima (do 35 godina starosti) koji se bave civilnim i trgovačkim pravom. Preduvjet za sudjelovanje u ovom programu je vrlo dobro poznavanje njemačkog jezika, a Zaklada zadržava pravo da po potrebi kandidate podvrgne testu poznavanja jezika.

Za odvjetnike iz Hrvatske predviđeno je jedno mjesto, a odobrenje dodatnog mjesta ovisi o ukupnom broju prijava iz ostalih zemalja. Rok za prijavu je 22. ožujka 2017.

Multilateralni program prakse traje od 27. kolovoza do 3. listopada 2017. prema rasporedu u nastavku:

27. kolovoza                      Dolazak u Koenigswinter (pokraj Bonna)
28. kolovoza - 4. rujna      Uvodni seminar iz područja njemačkog i europskog  civilnog i trgovačkog prava u Koenigswinteru
6. rujna do 29. rujna          Praksa u njemačkom odvjetničkom društvu
30. rujna do 2. listopada   Evaluacija seminara u Koenigswinteru
3. listopada                       Povratak

Financije: Organizator  snosi troškove smještaja i boravka tijekom seminara u Koenigswinteru, snosi putne troškove iz Koenigswintera do grada u kojem se obavlja praksa te iz tog grada natrag u Koenigswinter, snosi troškove smještaja (bilo u stanu ili domu) za vrijeme trajanja prakse, osigurava i naknadu od 550 EUR, snosi troškove zdravstvenog osiguanja koje pokriva hitni slučaj medicinske pomoći

Trošak puta do /iz Koenigswintera polaznici snose sami, a uz iznos "stipendije" od 550 EUR potrebno je da polaznik osigura još nešto dodatnih sredstava.

U prilogu program i prijavnica.