Međunarodna konferencija "Pravna zaštita u javnoj nabavi - 15 godina Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave" 8. i 9. studenoga u Zagrebu

Povodom 15 godina pravne zaštite u javnoj nabavi, Državna komisija organizira Međunarodnu konferenciju: „Pravna zaštita u javnoj nabavi – 15 godina Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave“, koja će se održati u Zagrebu 8. i 9. studenoga 2018. godine. 

Na konferenciji će sudjelovati mnoga ugledna, stručna imena tog pravnog područja, kako iz Republike Hrvatske tako i iz Europske unije, primjerice profesor Christopher Bovis sa Sveučilišta Hull, profesor Nicola Dimitri sa Sveučilišta u Sieni, profesor Robert Caranta sa Sveučilišta u Torinu, docent Marko Turudić s Pravnog fakulteta u Zagrebu, predsjednik, zamjenici i članovi Državne komisije te drugi stručnjaci među kojima će biti i suci upravnih sudova iz Republike Hrvatske te suci iz Republike Austrije, kao i drugi stručnjaci.

Jedan od važnih učesnika na konferenciji je i Josip Šurjak, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore kao i gospodin Zoran Šunić, odvjetnik.  

Pokroviteljstvo nad konferencijom je, sukladno odluci Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme Vlade RH, preuzelo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Konferenciju podupire i Europska komisija, a akademskim partnerom konferencije je Pravni fakultet u Zagrebu. 

Cilj konferencije je okupiti domaće i strane stručnjake i članove akademske zajednice čiji rad doprinosi razvoju prava javne nabave i njegovoj primjeni u praksi. Na konferenciji će sudionici imati priliku čuti najnovija iskustva i zapažanja iz područja pravne zaštite u javnoj nabavi u Republici Hrvatskoj i šire, te dobiti uvid u aktualno stanje primjene nekih spornih instituta u javnoj nabavi i pravnoj zaštiti sa stajališta iskusnih stručnjaka.

U nastavku link na web stranicu konferencije 

http://javnanabava.events/