Konferencija o pravnoj strani digitalizacije u kontekstu autonomnih vozila na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira konferenciju na temu „Digitalization in Croatia: Drawing from International Experience – Land, Air and Maritime Autonomous Vehicles Regulation“. Konferencija će se održati u Zagrebu, u hotelu The Westin Zagreb, 5. i 6. Studenoga 2018.

Cilj konferencije je sagledati pravnu stranu digitalizacije u kontekstu autonomnih vozila s naglaskom na međunarodnim iskustvima regulacije novih tehnologija. Iako polu-autonomna vozila predstavljaju relativno novu tehnologiju, njihova pojava već je ostavila traga na životu pojedinaca, na gospodarstvu i na društvu u globalu. Na konferenciji će sudjelovati stručnjaci iz industrije autonomnih vozila, sigurnosne industrije,  osiguravajuće industrije, ali i odvjetnički uredi, regulatorna tijela i akademska zajednica kako bi se razglabalo o budućem povezivanju tehnoloških i pravnih pojedinosti u kontekstu autonomnih vozila.

Nadamo se da ćete prepoznati interes za sudjelovanje na konferenciji te vas pozivamo da kliknete ovdje kako biste detaljno proučili program te se prijavili.