Knjiga "Zaštita prava na osobnu slobodu u kaznenom postupku u praksi Ustavnog suda RH" predstavljena u HOK-u

Knjiga "Zaštita prava na osobnu slobodu u kaznenom postupku u praksi Ustavnog suda Republike Hrvatske", autora dr. sc. Gregorija Graovca, predstavljena je 28. svibnja 2018. godine u Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

Nakon uvodnih riječi predsjednika HOK-a Roberta Travaša i glavne urednica tjednika Informator i urednice knjige Slavice Banić, te moderatora predsjednika Odvjetničke akademije HOK-a Mladena Sučevića, o knjizi su govorili recenzenti prof.dr.sc. Zlata Đurđević i prof.dr.sc. Ivo Josipović s Katedre za kazneno procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Svi su govornici istaknuli izuzetnu vrijednost ove knjige koja govori o važnom segmentu ljudskih prava, spaja teoriju i praksu te predstavlja važan doprinos razvoju ljudskih prava u Hrvatskoj. Dr. sc. Greogori Graovac je viši ustavnosudski savjetnik  a u ovoj je knjizi, koja je bila i njegova doktorska dizertacija, obradio 1.088 ustavnih tužbi u razdoblju od 2. prosinca 1998., kada je Ustavni sud po prvi puta proglasio dopuštenom ustavnu tužbu protiv pritvorskih odluka, do 15. rujna 2016. godine. Kao što je istaknula prof.dr.sc. Zlata Đurđević "pred čitateljima se nalazi prvo i jedino samostalno, sveobuhvatno i sustavno djelo na hrvatskom jeziku o ustavnoj praksi zaštite osobne slobode u kaznenom postupku u Republici Hrvatskoj".