2014

Stažiranje za odvjetnike u Njemačkoj u 2015.

Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (Zaklada IRZ) organizira u suradnji s Njemačkom saveznom odvjetničkom komorom i Njemačkom udrugom odvjetnika program stažiranja za odvjetnike. Taj program namijenjen je mladim odvjetnicima (do 35 godina starosti) koji se bave građanskim i trgovačkim pravom.

Konferencija Jean Monnet u Dubrovniku, travanj 2015.

Katedra za europsko javno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira konferenciju Jean Monnet i seminar iz europskog prava koji će se održati od 19. do 25. travnja 2015. u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku. Ove godine tema seminara je "EU law and Risk regulation".

Interdisciplinarni program stručnog usavršavanja u području zaštite procesnih prava djeteta i komunikacije s djetetom

Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz potporu Pravobraniteljice za djecu, u veljači 2015. godine, započinje s izvođenjem "Interdisciplinarnog programa stručnog usavršavanja u području zaštite procesnih prava djeteta i komunikacije s djetetom".

Zaklada "Zlatko Crnić" - stipendije najboljim studentima prava

Zaklada "Zlatko Crnić"  i ove je godine u prosincu u Hrvatskoj odvjetničkoj komori dodijelila stipendije za akademsku godinu 2013./2014. najboljim studentima pravnih fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Popis sudionika seminara za pripremu pravosudnog ispita

U prilogu se nalaze popisi vježbenika po terminima održavanja seminara. Raspored predavanja bit će poslan naknadno, putem maila. Smještaj u hotelu International, Miramarska 24, u Zagrebu, osiguran je svim vježbenicima izvan Zagreba, koji su takvu potrebu iskazali u svojim prijavama.

 

Seminar UIA-a u lipnju 2015. u Zagrebu

Međunarodna unija odvjetnika (Union Internationale des Avocats) organizira u lipnju 2015. godine  u Zagrebu seminar o novom jedinstvenom Zakonu o prodaji.  Seminar će biti organiziran uz podršku Hrvatske odvjetničke komore.

Obavijest o problemima s telefonskim linijama u HOK-u

Hrvatska odvjetnička komora imala je proteklih nekoliko dana tehničkih problema s funkcioniranjem telefonskih linija zbog prelaska na novog telefonskog operatera.  Problem je u međuvremenu otklonjen, a ispričavamo se ako ste zbog toga  imali problema  s kontaktiranjem djelatnika Komore.

Predstavljanje knjiga: Komentar Zakona o obveznim odnosima i Liber amicorum in honorem Vilim Gorenc

Hrvatska odvjetnička komora i Narodne novine d.d. organizirale su u prosincu u prostorijama HOK-a predstavljanje knjige "Komentar Zakona o obveznim odnosima",  a tom je prigodom predstavljeno i posebno izdanje "Liber amicorum in honorem Vilim Gorenc".

Konferencija ABA-e u Berlinu

Odjel za međunarodno pravo Američke odvjetničke komore (ABA)  organizira 26. i 27. ožujka 2015. godine u Berlinu Europski forum: "Transatlantic Deals and Disputes: What U.S. and European Lawyers Must Know Today to Best Represent Their Clients". Sudionici konferencije bavit će se razvojem događaja u Europi i SAD-u kao i pravnim pitanjima.

ICC Young Arbitrators Forum 2014.

ICC Young Arbitrators Forum 2014. održati će se na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 3. prosinca 2014. s početkom u 17.00 sati.

Stranice