Obavijesti

XXV. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika HOK-a u Trogiru

XXV. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika Hrvatske odvjetničke komore održavaju se od 23. do 26. rujna 2021. godine u Trogiru u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i uz suglasnost nadležnog Stožera. Na XXV. Sportskim igrama sudjeluje 250 odvjetnika i vježbenika.

Pročitajte više...

Odvjetnici Ratko Žurić i dr. sc. Tin Matić dobitnici priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić

Prvi puta u deset godina otkako se dodjeljuju nagrade i priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić dobitnici ovih uglednih nagrada za 2019. godinu su dvojica odvjetnika: Ratko Žurić i dr.sc. Tin Matić.

Pročitajte više...

Sastanak i radna večera predsjedništva CCBE-a i predsjednika HOK-a u Trogiru

Predsjedništvo Vijeća odvjetničkih komora Europe – CCBE održalo je sastanak i radnu večeru u Trogiru, na kojoj im se pridružio i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak.  Uz predsjednicu CCBE-a Margarete von Galen na sastanku su bili i neposredni bivši predsjednik CCBE-a Ranko Pelicarić, trojica dopredsjednika James MacGuill,...

Pročitajte više...

Promjene na stranici za prijavu putem NIAS-a

Sustav e-građani je promijenio stranicu za prijavu putem NIAS-a koja se koristi i za e-komunikaciju. U samoj usluzi e-komunikacije nije ništa promijenilo - razlika je samo kod odabira vjerodajnice.

Pročitajte više...

Obavijest o načinu postupanja u slučaju nedostupnosti i grešaka u funkcioniranju sustava e-komunikacije

Hrvatska odvjetnička komora obavještava svoje članove o načinu postupanja u slučaju nedostupnosti i grešaka u funkcioniranju sustava e-komunikacije i to u onim situacijama kada se ne radi o tehničkim poteškoćama nastalim na strani odvjetnika kao vanjskih korisnika sustava i obveznika elektroničke komunikacije.

Pročitajte više...

Odluka o naplati stvarnih troškova za ponovno traženje i izdavanje odvjetničkih i eID iskaznica

Nadležna tijela Hrvatske odvjetničke komore donijela su odluku o naplati stvarnih troškova za ponovno traženje i izdavanje odvjetničkih iskaznica kao i eID iskaznica i to u slučajevima gubitka ili uništenja iskaznica, promjene osobnih podataka i slično. Odluka će se primjenjivati od 1. siječnja 2021. godine.

Pročitajte više...

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu upisuje kandidate specijalističkog studija "Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU"

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta objavila je natječaj za upis kandidata XV. generacije Poslijediplomskog specijalističkog studija „Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU“.

Pročitajte više...

Poveznica za sustav E-ovrha Ministarstva pravosuđa i uprave

Ministarstvo pravosuđa i uprave RH obavijestilo je Hrvatsku odvjetničku komoru da je na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave RH pušten u rad sustav E-ovrha.

Pročitajte više...

Natječaj Zaklade Zlatko Crnić za dodjelu stipendija studentima pravnih fakulteta u RH

Zaklada Zlatko Crnić raspisuje natječaj za dodjelu stipendija studentima pravnih fakulteta u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2021./2022.

Pročitajte više...

Pravni fakultet u Zagrebu raspisuje natječaj za poslijediplomski specijalistički studij iz europskog prava

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavljuje natječaj za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studij iz europskog prava.  Nastava započinje u zimskom semestru akademske 2021./2022. godine, a prijave se primaju do 1. listopada 2021. godine.

Pročitajte više...

Odvjetnički zborovi

Impressum

  • Hrvatska odvjetnička komora
  • Koturaška 53
  • 10000 Zagreb
  • Glavni i odgovorni urednik: Josip Šurjak
  • Urednica: Maša Gluhinić
  • Izvršna urednica: Nataša Barac
  • Fotografije na naslovnici: Lukša Marotti